zondag 26 september 2010

25 september - Knip! in Sneek











Hadden wij ooit kunnen verwachten dat de voorstelling 'Knip' zo zou aanslaan? Nee.
Afgelopen zaterdag, 25 september, reden wij met mooi herfstweer richting Sneek.

Een optreden voor de kinderen van speciale kinderopvang 'Wille' in de Piet Bakkerschool in Sneek stond op de planning. Allerhartelijkst werden we om half 11 begroet door een jongen die ons vertelde dat hij een vampier was. 'Pas maar op, straks komt er een trol,' gaven we de jongen mee. En daar was geen woord over gelogen.
Een spannende middag voor de kinderen, maar ook voor ons. Dit was namelijk de try-out van onze nieuwe voorstelling 'Knip!'.

Knip! heeft een 'live-combo' met saxofoon, tuba en accordeon, pratende boeken, een gestresste bibliothecaris en....een trol!

Om 14.00 uur huppelden de eerste kinderen onder vrolijke jazzmuziek de gymzaal binnen. Bij het praten van de boeken lagen sommige kinderen al slap van het lachen. Toen de doos, die als geheim pakket bij mevrouw Regelmaat was bezorgd, begon te bewegen, sloeg de sfeer om. Dit was wel heel spannend, wat zou er in die doos zitten? De kinderen probeerden mevrouw Regelmaat, gespeeld door Ganna Penning, aan het verstand te brengen dat er iemand in die doos zat. Maar deze bibliothecaris was met hele andere dingen bezig: de lekkage. Want in een bibliotheek hoort het toch zeker niet te lekken?

Spanning, humor, mooie muziek en het enthousiaste publiek maakten deze voorstelling tot een succes.
Op het eind van de voorstelling mochten de leerlingen nog even op de foto met 'Knip!' en de spelers.
'Hier hebben ze het volgend jaar nog over!' was een van de opmerkingen.
Mooi!
Wij ook!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten