zaterdag 14 augustus 2010

De poets van de Schoenmaker - 14 augustus

2 voorstellingen van 'de Poets van de Schoenmaker' vandaag!
Het was druk en warm op het kleine zoldertje van het Jopie Huismanmuseum afgelopen middag. De mannen van Knûkel waren de zolder al vanaf half 1 aan het 'opwarmen'.
Letterlijk en figuurlijk, door onze aanwezigheid werd het al snel warm, en warm werden onze kelen van het inzingen. 'Kies maar een schoen die bij je paaaaaaaaaast' klonk er al snel door het museum. Al snel bleek: de mannen hadden 'er zin an'.
Het werden twee leuke voorstellingen. De heren raken steeds beter op elkaar ingespeeld, waardoor er soms grappige situaties ontstaan.

Improvisaties - 'dikke trol'- en nieuwe grappen werden er uitgeprobeerd. Zowel Jurjen, Jan, Pieter en Paul probeerden vandaag nieuwe dingen uit op het publiek.

Wonderlijk is het om te zien dat het soms lijkt of de pop een eigen leven leidt. 'Tuurlijk de acteur bespeelt de pop, maar soms zeggen die poppen dingen waar je zelf versteld van staat.

We willen iedereen weer bedanken die vanmiddag de moeite had genomen om naar het museum af te reizen. Leuk om na de tijd nog even na te praten.
Wij lieten het bos, het kasteel van Koning Magnus, het schoenemakershutje en het hokje van de raaf vanmiddag achter voor langere tijd.
We spelen 'De Poets van de Schoenmaker' namelijk pas weer in de herfstvakantie (oktober).

Is het dan nu even rustig met Knûkeloptredens?
Welnee!
Komende maandag 2e repetitie van het nieuwe theaterstuk 'Knip!'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten